Stadsinitiatief Rotterdam. Campagne voor de Hef.
In samenwerking met Human Centered Branding.

De gemeente Rotterdam wil de samenwerking tussen inwoners en organisaties stimuleren en heeft daarom het Stadsinitiatief uitgevonden. Elk jaar kunnen de inwoners van Rotterdam stemmen op hun favoriete initiatief. De winnende organisatie krijgt een geldbedrag van 5 miljoen euro om het project uit te mogen voeren. De Hef was een Stadsinitiatief waarvoor ik in samenwerking met Human Centered Branding de campagne en het bijbehorende boek heb ontworpen waarin het initiatief aan de gemeente werd gepresenteerd. Het doel van dit project was om de in onbruik geraakte spoorbrug De Hef nieuw leven in te blazen door verschillende creatieve ondernemers een plek te bieden. 

Om dit te kunnen realiseren was het van belang om het project zo duidelijk en overtuigend mogelijk over te brengen in het boekontwerp. De inspiratie voor de grafische elementen komt voort uit de historische visuele identiteit van Rotterdamse spoorwegen en bruggen. 

De Hef in 1929
Lokale bewoners die rondom De Hef wonen werden geïnterviewd voor meer overtuigingskracht.

Voor de campagne reed er ook een speciale tram rond in Rotterdam

Mede door het boek heeft de gemeente het project goedgekeurd en konden we door naar de volgende ronde, namelijk het realiseren van de campagne. Team De Hef haalde alles uit de kast om zo goed mogelijk op te vallen in de stad. 

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share